Gør din stue personlig med gardiner


Gardiner betyder meget for stemningen i et rum, og de er et mindst lige så vigtigt element i indretningen som for eksempel sofaen. Foruden det praktiske element i at kunne lukke uønsket lys ude, så er gardiner også med til at gøre stuen til et hyggeligt og rart sted at opholde sig. Du kan gøre din stue personlig ved at vælge netop de gardiner, der passer til dig og dit hjem. Her på siden giver vi dig vores bedste tips til at vælge gardiner til stuen.

Plisségardin ved sofa


Tip 1: tænk over gardinets primære funktion

Det er en god idé at beslutte, hvad gardinets primære funktion skal være. Ønsker du at skærme af for udefrakommende blikke? Eller handler det mere om at kunne justere lysindfaldet i stuen?


Plisségardiner er hyggelige og giver samtidig de mest fleksible muligheder i forhold til afskærmning og justering. 


Har du større vinduespartier og -døre i stuen, anbefaler vi lamelgardiner. De er praktiske til de store vinduer og udstråler luksus og kvalitet.

gardiner i stue


tip 2: undgå genskin på dine skærme

I mange hjem er stuen et rum med flere formål. Hos nogle familier hænger stue og køkken sammen, hos andre er der brug for at have et arbejdshjørne i stuen, og i rigtig mange stuer er der en sofakrog med tilhørende fjernsyn.


Har du projektor, fjernsyn eller et arbejdshjørne med en computer i stuen? Så er det en god idé at overveje et mørkt væv på gardinerne. Jo mørkere vævet er, desto mere genskin tager det nemlig fra skærmene. Du kan også vælge Duette plissegardiner som med deres dobbeltvæv filtrerer lyset så du stadig får det naturlige lys udefra, men undgår lysreflektioner på skærmene.

Rullegardin på kontor


tip 3: tag højde for temperaturen i stuen

Mange stuer bliver på solrige dage meget varme at befinde sig i. Det gælder især nyere huse på grund af kravene for isolering. Det er værd at have med i overvejelserne, når du vælger gardiner.


Duette plisségardiner fra Luxaflex er specielt velegnede til stuen, der er ekstra udsat for solens stråler. Det isolerende dobbeltvæv skærmer for solens stråler om sommeren og holder på varmen i vinterhalvåret. Har du store vinduespartier kombineret med døre, er et lamelgardin en god løsning. Gardinet gør det nemt at åbne døren, så stuen kan blive kølet af.

Blåt plisségardin


Tip 4: vis din stil med farver

Mange familier mødes i stuen, og det er også ofte i dette rum, at vi inviterer gæster til hyggeligt samvær. Derfor må stuen gerne udtrykke hjemmets stil, og det kan du blandt andet sørge for med dit gardinvalg.


Vær ikke bange for at vælge gardiner i farver. Tænkt blot over, at de skal passe til stuens øvrige farvetema.


Vær opmærksom på, at lyse og kølige farver får stuen til at synes større, mens mørke og varme farver typisk gør stuen mindre.

Rødt plisségardin

Nu er du klar

Med vores fire tips til valg af gardiner til stuen er du godt klædt på til næste skridt: At beslutte hvilke gardiner du vil have i din stue. Du kan enten handle direkte her i vores webshop eller bestille et gratis besøg af vores gardinbus.


Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.


Stuen er fuld af muligheder, og hvilken gardintype der egner sig bedst, afhænger meget af dine behov og stilmæssige ønsker. Derfor anbefaler vi næsten alle vores gardintyper til stuen.


Lad dig inspirere af de udvalgte produkter herunder eller klik på gardintypen ovenfor, hvis du vil se hele vores udvalg.

Base+ Lamelgardin 127mm

19 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardiner udstråler luksuriøsitet, og med Base+ lamelgardin får du meget for pengene. Denne model med lameller på 127 mm passer perfekt til store vinduespartier. Vælg mellem 22 flotte farver.
Priser fra 430 kr.
Base+ Lamelgardin 127mm

Faber Lamelgardin 89mm

54 populære farver      
Produceres efter dine mål

Med Faber lamelgardin får du en moderne løsning, der uanset størrelsen giver en fleksibel justering af lys og indkig. Modellen med 89 mm lameller er en populær størrelse, der er velegnet til alle slags vinduer. Vælg mellem mange stoftyper, listefarver og betjeningsmetoder.
Priser fra 935 kr.
Faber Lamelgardin 89mm

Base+ Plissegardin Mørklægning

11 populære farver      
Produceres efter dine mål

Base+ plisségardin med mørklægningseffekt er et fint og solidt gardin produceret efter dine mål. Vælg mellem enkeltvæv eller dobbeltvæv samt flere smarte betjeningstyper, tre listefarver og 14 flotte stoffarver. Gardinet fås også med den moderne up/down-funktion.
Priser fra 469 kr.
Base+ Plissegardin Mørklægning

Base+ Lamelgardin 89mm

19 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardiner er eksklusive, men de behøver ikke at koste en formue. Når du vælger et Base+-produkt får du nemlig god kvalitet til en fornuftig pris. Modellen med lameller på 89 mm passer bedst til små og mellemstore vinduespartier.
Priser fra 467 kr.
Base+ Lamelgardin 89mm

BestPrice Foldegardin Luksus

30 populære farver      
Produceres efter dine mål

Foldegardiner er helt oplagte i rum, hvor du gerne vil have en hjemlig stemning. Denne model er med kædetræk, hvilket er en meget smart betjeningsløsning.
Priser fra 844 kr.
BestPrice Foldegardin Luksus

Base+ Rullegardin

18 populære farver      
Produceres efter dine mål

Base+ rullegardin er vores bedst sælgende rullegardin på specialmål. Det populære gardin er moderne og enkelt i sit udtryk. Det produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem mange flotte farver.
Priser fra 215 kr.
Base+ Rullegardin

Luxaflex Plissegardin Duette

42 populære farver      
Produceres efter dine mål

Det smukke Dutte plissegardin har en unik isoleringseffekt, som holder varmen ude om sommeren og inde om vinteren. Gardinet fås i utallige smukke design og med den smarte up/down-funktion samt PowerView®-betjening.
Priser fra 1.166 kr.
Luxaflex Plissegardin Duette

Luxaflex Lamelgardin 89 mm

201 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardinet fra Luxaflex emmer af kvalitet og er et sikkert valg. Denne model med en lamelbredde på 89 mm er den mest populære, da den passer godt til de fleste vinduesstørrelser.
Priser fra 1.094 kr.
Luxaflex Lamelgardin 89 mm

Luxaflex Lamelgardin 127 mm

122 populære farver      
Produceres efter dine mål

Ønsker du en smuk solafskærmning til et stort vinduesparti, er dette Luxaflex lamelgardin et oplagt valg. Gardinet fås i mange populære farver og med smarte betjeningsmodeller, så du kan vælge den løsning, der passer bedst til dig.
Priser fra 875 kr.
Luxaflex Lamelgardin 127 mm

Luxaflex Lamelgardin 63 mm

71 populære farver      
Produceres efter dine mål

Luxaflex leverer kvalitetsgardiner, og med et lamelgardin får du en flot og moderne solafskærmningsløsning. Modellen med lameller på 63 mm passer især godt til små og mellemstore vinduer.
Priser fra 1.422 kr.
Luxaflex Lamelgardin 63 mm

Base+ Mellemglas Persienne

16 populære farver      
Produceres efter dine mål

Base+ mellemglas persienne er designet til dobbeltruder således, at gardinet placeres mellem de to ruder. Persiennerne produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 18 flotte farver.
Priser fra 254 kr.
Base+ Mellemglas Persienne

Base+ Persienne

16 populære farver      
Produceres efter dine mål

Base+ persiennen er vores mest populære persienne. Den er især velegnet til baderum og køkkenområder, da persiennen tåler fugt og er meget nem at rengøre. Persiennen produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 18 flotte farver.
Priser fra 203 kr.
Base+ Persienne

Luxaflex Rullegardin

32 populære farver      
Produceres efter dine mål

Luxaflex rullegardin er et gennemført kvalitetsprodukt. Med over 45 farvemuligheder og flere betjeningsløsninger kan du designe gardinet, så det passer ind i netop dit hjem. Vælg fx den smarte PowerView®-betjening, hvor du styrer gardinet via din telefon.
Priser fra 606 kr.
Luxaflex Rullegardin