Gardiner i børneværelset må godt sprælle lidt


Det særlige ved gardiner i børneværelset er, at de skal kunne holde lyset ude ved sovetid og samtidig indgå i det magiske univers, et barns legerum kan være. 


Vi ved, at børn i forskellige aldre leger forskelligt. Derfor har vi et stort udvalg af gardinstoffer, mønstre og motiver, så der er noget for alle børn. 


Her på siden giver vi dig vores bedste tips til at vælge gardiner til børneværelset.

Gult plisségardin på børneværelse


Tip 1: vælg gardiner, så drømmeland er lige om hjørnet 

En god nattesøvn betyder både noget for humøret og vores indlæringsevne. Derfor er det vigtigt at skabe de optimale rammer for god søvn i børneværelset.


Kroppen sover bedst i mørke, og mørklægningsgardiner er derfor et oplagt valg. Plisségardiner kan også være en god løsning. De giver en mørklæggende effekt, men lader samtidig lidt lys slippe ind, så barnet kan orientere sig i rummet. Det kan være rart for nogle børn, hvis de vågner kort op i løbet af natten.

Dukker foran turkis rullegardin


tip 2: sikkerhed giver tryghed for alle

Det er vigtigt, at du føler dig tryg, når dit barn leger på sit værelse. Derfor er det naturligvis en god idé at vælge et børnevenligt gardin.


Vi har flere løsninger, der egner sig godt til børneværelset. Alle vores gardiner med snore- og kædetræk er børnesikrede. Du kan også vælge  gardiner, der er helt fri for snore. Betjen fx gardinet via greb i bunden af gardinet eller elektronisk via en fjernbetjening eller din telefon. Læs mere om de forskellige betjeningsformer her.


Med en elektronisk betjeningsform får du flere fordele. Se alle fordelene ved elektronisk betjening her.

Rullegardin med mønster


tip 3: beslut et farvetema

Børneværelsets farvepalet kan hurtigt blive temmelig rodet med legetøj, tegninger, plakater med mere i alle regnbuens farver. 


Derfor kan det være en god idé at tænke over, at gardinet gerne må matche andre centrale farver i rummet. 


En anden mulighed er at vælge ensfarvede gardiner, da det også giver ro.

Lyserødt rullegardin på børneværelse


tip 4: sluk for de lyse nætter

Sommerens lyse nætter er dejlige, men de harmonerer sjældent godt med børns sengetider. Der er ikke noget at sige til, at det kan være svært at falde i søvn, når solen stadigvæk skinner ind af vinduet. 


Med et mørklægningsgardin bestemmer I selv, hvornår natten starter i børneværelset. Det er praktisk og hjælper barnet med at finde ro og få en god nattesøvn - også om sommeren.

Rullegardin med mønster


tip 5: Vær opmærksom på rummets temperatur

Vores kropstemperatur falder som regel med én grad, når vi sover. Kroppen har nemlig brug for at sænke temperaturen en smule for at finde ro. Derfor skal børneværelset ikke være for varmt. 


Hvis børneværelset vender sådan, at solen står ind af vinduerne det meste af dagen, kan rummets temperatur blive ret høj. Her kan et mørklægningsgardin være en god løsning, så I undgår, at rummet varmes for meget op inden sengetid. Gult plisségardin på børneværelse


tip 6: slip fantasien og legen løs 

Gardiner på børneværelset må gerne inspirere til kreativ leg. Derfor er vores børnekollektioner kendetegnet ved et festligt farveunivers og fantasifulde mønstre og motiver.


Vores børnekollektioner skifter løbende, men gennem tiden har vi haft gardiner med blandt andet blomster, biler, stjerner, dyr, frugter og velkendte Disneyfigurer.

Rullegardin med mønster på børneværelse

Nu er du klar

Med vores seks tips til valg af gardiner til børneværelset er du godt klædt på til næste skridt: At beslutte hvilke gardiner der skal være på børneværelset i dit hjem. Du kan enten handle direkte her i vores webshop eller bestille et gratis besøg af vores gardinbus.


Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.


Til børneværelset anbefaler vi følgende gardintyper.

Lad dig inspirere af de udvalgte produkter herunder eller klik på gardintypen ovenfor, hvis du vil se hele vores udvalg.

Faber Rullegardin Børnekollektion

31 populære farver      
Produceres efter dine mål

Her er det perfekte rullegardin til børneværelset. Vælg mellem mange flotte og finurlige farver, mønstre og motiver. Gardinet fås også med personlige bundlister, kvaster og dekorationsbånd. Du kan vælge automatisk betjening, så I undgår snore på børneværelset.
Priser fra 513 kr.
Faber Rullegardin Børnekollektion

Faber Plissegardin Duette 25mm

36 populære farver      
Produceres efter dine mål

Faber plissegardin Duette har en særlig isolerende effekt, der nedsætter CO2-udslippet og giver besparelser på elregningen. Vælg mellem 35 farver og 10 stoftyper. Der er mulighed for up/down-funktion og fem års garanti.
Priser fra 1.030 kr.
Faber Plissegardin Duette 25mm

Faber Plissegardin Duette 25mm Mørklægning

13 populære farver      
Produceres efter dine mål

Ønsker du et plissegardin med mørklægningseffekt, er Fabers gardin et godt valg. Det er et smukt og praktisk kvalitetsprodukt. Gardinet produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 13 flotte farver.
Priser fra 1.334 kr.
Faber Plissegardin Duette 25mm Mørklægning

Luxaflex Rullegardin

32 populære farver      
Produceres efter dine mål

Luxaflex rullegardin er et gennemført kvalitetsprodukt. Med over 45 farvemuligheder og flere betjeningsløsninger kan du designe gardinet, så det passer ind i netop dit hjem. Vælg fx den smarte PowerView®-betjening, hvor du styrer gardinet via din telefon.
Priser fra 606 kr.
Luxaflex Rullegardin