OPMÅLINGSVEJLEDNING til RULLEGARDINER


Husk at følge opmålingsvideoen og opmålingsbeskrivelsen nøjagtigt. Du er velkommen til at ringe til kundeservice, hvis du har spørgsmål.


Generelt for opmåling

Når der skal måles op, er det vigtigt, at der bliver lavet minimum 2 mål af bredden og 2 mål af højden. Mål altid i toppen af vinduet og i bunden af vinduet. De mål, du skal angive i bestillingen, vil altid være det smalleste i bredden og det højeste i højden. På den måde vil rullegardinet kunne være i vinduet og kunne dække hele vinduet i højden. De mål, der bliver angivet i bestillingen, vil være de færdige mål, hvilket betyder, at der ikke bliver lagt til eller trukket fra målet. Bemærk, at bredden vil være fra yderside af beslag til yderside af beslag.


Skal rullegardinet anvendes til mørklægning af soveværelset, anbefaler vi, at du placerer det uden på rammen. Dette for at sikre, at så meget lys som muligt lukkes ude. Et rullegardin monteret inde i vinduesrammen vil altid have et lysindfald i siderne, da beslagene går ud over stoffet. 100% mørklægning kan kun opnås såfremt rullegardinet monteres med lister og kassette.


opmåling af bredde

Mål bredden af den vindues- eller døråbning, hvor dine nye rullegardiner skal sidde. Den bredde, du skal måle og bestille, er det færdige breddemål på rullegardinet - fra ydersiden af beslag i den ene side til ydersiden af beslag i den anden side. Eller den maksimale bredde af det færdige rullegardin inklusiv beslag. Skal dine rullegardiner sidde i en karm eller vinduesramme, skal du trække 0.5 cm fra det samlede mål. Dette er for at være sikker på, at der er luft til at få rullegardinet på plads og samtidig sikrer du, at der er plads til beslagene. 

Du kan også se videovejledningen for indvendig montering længere nede på siden samt en videovejledning for udvendig montering.


Eksempel

Vindueshullet er 140 cm i bredden, og det skal sidde inde i vinduesrammen. Så skal rullegardinet, du bestiller, være 139,5 cm. Dog vil lærredets/stoffets samlede breddemål være cirka 4 cm. smallere (2 cm. i hver side) i forhold til det, du indtaster. Det er fordi, et rullegardin er sidemonteret. Dermed sikres problemfri op- og nedrulning. I eksemplet vil du altså modtage et gardin med et breddemål på cirka 135,5 cm., når du indtaster en bredde på de 139,5 cm.


opmåling af højde

Mål højden der hvor dine rullegardiner skal sidde. Den højde, du bestiller, er det færdige højdemål på dine rullegardiner. Vi sørger for at tilføje den nødvendige ekstra højde til oprulningen.RULLEGARDINER - INDVENDIG MONTERING


vejledning

Bemærk: Har du et VELUX vindue, anbefaler vi, at du køber et VELUX gardin. VELUX gardiner er nemlig specieldesignet, så de passer perfekt til VELUX vinduer. Klik her og se vores opmålingsvejledning for alle VELUX gardiner.