Få bedre nattesøvn med de rette gardiner


I soveværelset handler det om at skabe de bedste betingelser for at få en god nattesøvn. Samtidig er et soveværelse et multifunktionelt rum, hvor vi ser film, hygger og læser bøger og blade. Det er også ofte i soveværelset,  at vi klæder om og gør os klar til dagen. Her på siden giver vi dig vores  bedste tips til at vælge gardiner til soveværelset.

Soveværelse med rullegardin


Tip 1: Tænk over, hvor Lyst/mørkt du vil have det

Selvfølgelig skal det være muligt at lukke lyset ude af soveværelset om natten. Dog er der forskel på, om vi ønsker at sove i et helt mørklagt rum eller foretrækker, at dagslyset kan snige sig ind om morgenen. 


Sover du bedst helt uden lys udefra, er et mørklægningsrullegardin et optimalt valg. Et plisségardin er til gengæld en god løsning, hvis du ønsker en mørklæggende effekt men stadig gerne vil kunne justere lysindfaldet.

rullegardiner med mørklægning


tip 2: Vælg gardiner efter størrelsen på vinduerne

Det er altid en god idé at vælge en gardintype, der passer godt til det specifikke vinduesparti.


Har du meget store vinduespartier i soveværelset, anbefaler vi lamelgardiner. De fås i mange forskellige lamelbredder, med flere justeringsmuligheder og kan også leveres med mørklægningsstof. 


Har du små vinduer i soveværelset, så er rullegardiner et både praktisk, pænt og budgetvenligt valg.

Lamelgardin


tip 3: sådan får du privatliv i soveværelset

Soveværelset bruges ikke kun om natten. Det er også typisk her, vi klæder os om og gør os klar til dagen. Derfor vil vi gerne på én gang kunne lukke dagslyset ind og holde nysgerrige blikke ude. Det er muligt med et plisségardin.


Flere af vores plisségardiner har den særlige top down og bottom up funktion, der gør lysreguleringen meget fleksibel. De er derfor et oplagt valg til soveværelset.

Top down plisségardin


tip 4: gardinets farve skaber stemning i rummet

De fleste ønsker et rolig udtryk i soveværelset. Gør du også det, anbefaler vi, at du vælger gardiner i lyse og afdæmpede farver. 

Mørke og varme farver får som regel et rum til at virke mindre, mens lyse og kølige farver gør rummet større.


Vores mest populære gardin til soveværelset er det hvide mørklægningsrullegardin. Duette Plisségardiner er også et oplagt valg til det moderne look. Ønsker du en svag kontrast til hvide vægge, kan du vælge en gråtonet, gul eller beige nuance. 

Blåt plisségardin


Tip 5: Tag højde for temperaturen i soveværelset

Mange soverum bliver om sommeren meget varme at sove i. Det gælder især nyere huse på grund af kravene for isolering samt soverum som får aften eller morgensol. Det er værd at have med i overvejelserne, når du vælger gardiner til soveværelset.


Duette plisségardiner mørklægning fra Luxaflex som er foret med alufolie, er specielt velegnede til soveværelser der er ekstra udsat for sol. Det isolerende dobbeltvæv skærmer for solens stråler og holder rummet køligt om sommeren, samtidig med, at det holder på varmen i vinterhalvåret.


rullegardin

Nu er du klar

Med vores fem tips til valg af gardiner til soveværelset er du godt klædt på til næste skridt: At beslutte hvilke gardiner du vil have i dit soveværelse. Du kan enten handle direkte her i vores webshop eller bestille et gratis besøg af vores gardinbus.


Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.


Vi anbefaler følgende gardintyper til soveværelset.

Lad dig inspirere af de udvalgte produkter herunder eller klik på gardintypen ovenfor, hvis du vil se hele vores udvalg.

Faber Rullegardin Mørklægning

30 populære farver      
Produceres efter dine mål

For mange er et mørklægningsgardin i soveværelset uundværligt og med god grund, da en god nattesøvn er vigtig. Fabers rullegardin med mørklægningseffekt er et kvalitetssikkert valg. Gardinet fås i 13 flotte farver og med mulighed for automatisk betjening.
Priser fra 766 kr.
Faber Rullegardin Mørklægning

Faber Lamelgardin 63mm

35 populære farver      
Produceres efter dine mål

Med Faber lamelgardin får du en moderne løsning, der uanset størrelsen giver en fleksibel justering af lys og indkig. Modellen med 63 mm lameller egner sig bedst til mindre vinduer. Vælg mellem mange stoftyper, listefarver og betjeningsmetoder.
Priser fra 1.619 kr.
Faber Lamelgardin 63mm

Base+ Lamelgardin Mørklægning 127mm

10 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardiner kan bruges i forskellige rum og er også egnede som mørklægningsgardiner ved større vinduer. Gardinet produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 11 flotte stoffarver med mørklægningseffekt.
Priser fra 642 kr.
Base+ Lamelgardin Mørklægning 127mm

Base+ Lamelgardin Mørklægning 89mm

10 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardiner giver mulighed for en effektiv lysregulering. Du kan indstille lysindfaldet efter behov, alt efter om du ønsker meget, lidt eller slet intet lys udefra. Gardinet produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 22 flotte farver.
Priser fra 696 kr.
Base+ Lamelgardin Mørklægning 89mm

Luxaflex Plissegardin Duette Mørklægning

21 populære farver      
Produceres efter dine mål

Plissegardiner er flotte at se på og samtidig meget funktionelle. Dette gardin med mørklægningsstof har en særlig isoleringseffekt, der gør rummets temperatur behagelig. Du kan også vælge den moderne up/down funktion, så du får en yderst fleksibel lysregulering.
Priser fra 1.458 kr.
Luxaflex Plissegardin Duette Mørklægning

VELUX Mørklægningsgardin

16 populære farver      

Velux mørklægningsgardin er et kendt kvalitetsgardin, der passer ind i ethvert hjem. Gardinet fås i mange flotte designs og mørklægningstoffer for både børn og voksne.
Bemærk: Gardinet passer kun til VELUX vinduer
Priser fra 570 kr.
VELUX Mørklægningsgardin

Faber Lamelgardin 127mm

36 populære farver      
Produceres efter dine mål

Med Faber lamelgardin får du en moderne løsning, der uanset størrelsen giver en fleksibel justering af lys og indkig. Modellen med 127 mm lameller er velegnet til store vinduespartier. Vælg mellem mange stoftyper, listefarver og betjeningsmetoder.
Priser fra 759 kr.
Faber Lamelgardin 127mm

Luxaflex Plissegardin

42 populære farver      
Produceres efter dine mål

Kollektionen fra Luxaflex byder på et hav af smukke design, så du let kan finde et gardin, der passer dig. Plisségardinet fås med den smarte up & down funktion, der gør lysreguleringen yderst fleksibel. Med den moderne PowerView®-løsning kan du styre gardinet med din telefon.
Priser fra 777 kr.
Luxaflex Plissegardin

Base+ Rullegardin Mørklægning

9 populære farver      
Produceres efter dine mål

Alle fortjener en god nattesøvn. Med vores Base+ rullegardin med mørklægningseffekt sikrer du dig både en god nat samt god kvalitet til prisen. Gardinet er vores bedst sælgende mørklægningsgardin.
Priser fra 345 kr.
Base+ Rullegardin Mørklægning

Faber Lamelgardin 89mm

54 populære farver      
Produceres efter dine mål

Med Faber lamelgardin får du en moderne løsning, der uanset størrelsen giver en fleksibel justering af lys og indkig. Modellen med 89 mm lameller er en populær størrelse, der er velegnet til alle slags vinduer. Vælg mellem mange stoftyper, listefarver og betjeningsmetoder.
Priser fra 935 kr.
Faber Lamelgardin 89mm