få flotte og praktiske gardiner i køkkenet


Gardiner i køkkenet bliver ofte udsat for fugt, skidt og dampe fra madlavningen. Derfor er det en fordel, når gardiner i køkkenet er nemme at rengøre. Samtidig er køkkenet i mange hjem blevet et opholdsrum, hvor vi mødes og deler dagens begivenheder. Derfor må gardinerne også gerne være flotte at se på. Hos Nye Gardiner har vi flere løsninger, hvis du ønsker et både praktisk og dekorativt gardin i dit køkken. Her på siden giver dig vores bedste tips til at vælge gardiner til køkkenet.tip 1: tænk over dit behov for afskærmning

Find ud af, hvilke behov du har for at kunne skærme af. Når du er bevidst om dine behov, er det lettere at finde et gardin, der opfylder dem.


Hvis du for eksempel gerne vil skærme af for blikke udefra men stadigvæk nyde solens stråler, så er et plisségardin en god løsning. Med up & down funktionen får du god mulighed for at skærme af for naboerne og samtidig justere lysindfaldet, præcis som du vil have det. Plisségardinet er desuden en elegant gardinløsning i dit køkken.

Plisségardiner i køkken


tip 2: Vælg gardintype efter vinduets placering

Når du skal vælge gardintype til dit køkken, er det en god idé at tænke over, hvor tæt på komfur og håndvask vinduet er placeret. 

Er vinduet et godt stykke fra komfur og håndvask, kan du med fordel vælge et plisségardin. Med up & down funktionen giver gardinet mulighed for en meget nøjagtig justering, så du let kan skærme af for solskin og nysgerrige blikke.

Er vinduet placeret nærmere komfur og håndvask, er det smart at vælge et gardin, der er let at rengøre. Persienner er et oplagt valg, da de er ekstremt nemme at gøre rene.

Plisségardiner i køkken


tip 3: sørg for, at gardintype og vindue matcher

Forskellige gardintyper gør sig godt til forskellige vinduer. Derfor anbefaler vi, at du vælger en gardintype, der passer godt til den type vinduer, du har i dit køkken.

Plisségardiner i køkkenet egner sig godt til de små vinduer. Har du større vinduespartier i dit køkken, kan lamelgardiner være en flot og praktisk løsning. Persienner passer til de fleste slags vinduer og er også en meget oplagt gardintype til køkkenet.

Plisségardiner i køkken


Tip 4: gå efter gardiner, der er lette at rengøre

Gardiner i køkkenet bliver udsat for lidt af hvert fra madlavningen. Derfor er det en fordel, når gardiner i køkkenet er nemme at rengøre.

Persienner er velegnede til køkkenet, da gardintypen er utrolig nem at rengøre. Gardinet kan tørres af med en fugtig klud eller hurtig afmonteres og rengøres i sæbevand. Rullegardiner kan også anvendes i køkkenet, da de fleste stoftyper kan rengøres med en fugtig klud.


Du kan også sagtens bruge andre gardintyper i køkkenet. De kræver blot lidt mere, når du vil rengøre dem. Foldegardiner kan vaskes i vaskemaskinen, og plissegardinerne skal renses på renseri.

Persienner i køkken


tip 5: gør køkkenet personligt med farver

Mange køkkeners vægge er hvide, og det er derfor oplagt at give rummet lidt kant ved at vælge et farverigt gardin. Vi har både gardiner i fine sarte nuancer og i pangfarver, så der er nok at vælge mellem.


Hænger køkkenet sammen med stuen, kan det være en god idé at vælge samme gardinfarve som i stuens vinduer, da det giver et roligt udtryk.


Farver har betydning for, hvordan vi oplever et rum: Lyse og kølige farver får ofte rummet til at virke større, mens mørke og varme farver typisk får rummet til at virke mindre.

Farvet plisségardin i køkken


TIP 6: SKAB ET ENSARTET LOOK I DIT KØKKEN-ALRUM

Har du et køkken-alrum, kan du med fordel vælge samme gardinfarve på alle vinduespartier. Det skaber ro og balance i rummet.

Du kan nemt kombinere forskellige gardintyper i dit køkken-alrum. Vælg for eksempel et eksklusivt lamelgardin i alrummet og en praktisk persienneløsning i køkkenet.

Ønsker du forskellige gardintyper, men i de samme farver på tværs af rum, er det en god idé at vælge identiske brands så som Luxaflex og Faber.

Kvinde ved plisségardin

nu er du klar

Med vores seks tips til valg af gardiner til køkkenet er du godt klædt på til næste skridt: At beslutte hvilke gardiner du vil have i dit køkken. Du kan enten handle direkte her i vores webshop eller bestille et gratis besøg af vores gardinbus.


Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.


Vi anbefaler følgende gardintyper til køkkenet.

Lad dig inspirere af de udvalgte produkter herunder eller klik på gardintypen ovenfor, hvis du vil se hele vores udvalg.

Luxaflex Persienne 35 mm

11 populære farver      
Produceres efter dine mål

Den populære persienne fra Luxaflex gør det let at justere lysindfaldet i rummet. Persiennen er stilren i udtrykket og gennemtænkt i designet. Med en Luxaflex-løsning, kan du være sikker på høj kvalitet.
Priser fra 1.488 kr.
Luxaflex Persienne 35 mm

Luxaflex Persienne 50 mm

26 populære farver      
Produceres efter dine mål

Luxaflex persiennens afrundede lameller giver et blødt og eksklusivt udtryk, som let kan kombineres med brede dekorative stigebånd. Med sin lamelbredde på 50 mm er persiennen ideel til store vinduespartier, men passer fint til alle størrelser.
Priser fra 1.032 kr.
Luxaflex Persienne 50 mm

Luxaflex Persienne 70 mm

4 populære farver      
Produceres efter dine mål

Luxaflex persiennen med en lamelbredde på 70 mm er perfekt til de store vinduespartier. Persiennen er flot at se på og samtidig super praktisk. Vælg denne løsning, hvis du vil have en smart solafskærmning i høj kvalitet til dine store vinduer.
Priser fra 1.136 kr.
Luxaflex Persienne 70 mm

Base+ Mellemglas Persienne

16 populære farver      
Produceres efter dine mål

Base+ mellemglas persienne er designet til dobbeltruder således, at gardinet placeres mellem de to ruder. Persiennerne produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 18 flotte farver.
Priser fra 254 kr.
Base+ Mellemglas Persienne

BestPrice Foldegardin Luksus

30 populære farver      
Produceres efter dine mål

Foldegardiner er helt oplagte i rum, hvor du gerne vil have en hjemlig stemning. Denne model er med kædetræk, hvilket er en meget smart betjeningsløsning.
Priser fra 844 kr.
BestPrice Foldegardin Luksus

Luxaflex Persienne 16 mm

25 populære farver      
Produceres efter dine mål

Med en Luxaflex persienne får du en enkel solafskærmningsløsning, der fungerer godt i hverdagen. Denne model med en lamelbredde på blot 16 mm er et oplagt valg til små vinduer. Du kan vælge mellem flere flotte farver.
Priser fra 921 kr.
Luxaflex Persienne 16 mm

Luxaflex Persienne 25 mm

34 populære farver      
Produceres efter dine mål

Denne fleksible persienneløsning passer godt ind i alle slags rum. Persiennen fås i flere populære farver og med mange fine detaljer. Her får du et kvalitetsprodukt med fem års garanti.
Priser fra 767 kr.
Luxaflex Persienne 25 mm

Base+ Persienne

16 populære farver      
Produceres efter dine mål

Base+ persiennen er vores mest populære persienne. Den er især velegnet til baderum og køkkenområder, da persiennen tåler fugt og er meget nem at rengøre. Persiennen produceres efter dine mål, og du kan vælge mellem 18 flotte farver.
Priser fra 203 kr.
Base+ Persienne

Base+ Lamelgardin 89mm

19 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardiner er eksklusive, men de behøver ikke at koste en formue. Når du vælger et Base+-produkt får du nemlig god kvalitet til en fornuftig pris. Modellen med lameller på 89 mm passer bedst til små og mellemstore vinduespartier.
Priser fra 467 kr.
Base+ Lamelgardin 89mm

Base+ Plissegardin

28 populære farver      
Produceres efter dine mål

Plissegardinet er smukt at se på og samtidig en smart solafskærmningsløsning til en pris, hvor alle kan være med. Den smarte top down/bottom up funktion gør det let at justere lysindfaldet. Vælg mellem 31 flotte farver.
Priser fra 362 kr.
Base+ Plissegardin

Luxaflex Plissegardin Duette

42 populære farver      
Produceres efter dine mål

Det smukke Dutte plissegardin har en unik isoleringseffekt, som holder varmen ude om sommeren og inde om vinteren. Gardinet fås i utallige smukke design og med den smarte up/down-funktion samt PowerView®-betjening.
Priser fra 1.166 kr.
Luxaflex Plissegardin Duette

Luxaflex Lamelgardin 89 mm

201 populære farver      
Produceres efter dine mål

Lamelgardinet fra Luxaflex emmer af kvalitet og er et sikkert valg. Denne model med en lamelbredde på 89 mm er den mest populære, da den passer godt til de fleste vinduesstørrelser.
Priser fra 1.094 kr.
Luxaflex Lamelgardin 89 mm